Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Open přebor HZS ČR a mistrovství ČHSF v obřím slalomu 2015 vyhrál dobrovolný hasič Jan Kučera z Rokytnice

Dne 26. ledna 2015 se ve skiareálu Kamenec u Jablonce nad Jizerou uskutečnil další ročník závodu v obřím slalomu hasičů – Open přebor HZS ČR a mistrovství ČHSF. Na start se postavilo 82 závodníků, z toho 11 žen. 70 závodníků absolvovalo závod na lyžích, zbylých 12 na snowboardu.

Závod se jel na dvě kola, přičemž časy se sčítaly. Nejrychlejším závodníkem dne byl nepolapitelný Jan Kučera z SDH Rokytnice nad Jizerou v parádním čase 1:26:53. Zdatným konkurentem mu byl několikanásobný vítěz předešlých let Matěj Benc z HZS Liberec a Ondřej Chalupa z HZS Moravskoslezké­ho kraje.

Ani hasiči z HZS Prahy nezůstali pozadu. Především Ivana Césarová předvedla obdivuhodný výkon a stala se absolutní vítězkou v kategorii žen. Mezi muži si z HZS Praha vedl nejlépe Jiří Kotáb, který se vešel ve své kategorii do nejlepší desítky.

Mezi snowboardisty zazářil Dyntr Jaroslav z HZS Semily, který za sebou nechal Honzu Janečka z HZS Praha. V kategorii nad 40 let vyhrál na snowboardu Stanislav Hajský z HZS Semily.

Na „bednu“ se postavil i Jiří Klášterka z HZS Praha a Brabec Josef z HZS Turkovice.

Všem závodníkům děkujeme za účast a nejlepším gratulujeme! Hlavními podporovateli akce byly ČHSF, HZS Praha, GŘ HZS ČR, pivovar Svijany, hasič Bohumil Dušek, Norska móda a Devold. Společností, spolupracující na organizaci byla agentura Snowhill. Mediálním partnerem byl web POŽÁRY.cz.

Kompletní výsledkovou listinu najdete v příloze článku.

Sdílet
Přiložené soubory
Open přebor HZS ČR a mistrovství ČHSF vysledky 2015.pdf zobrazit online PDF 241 kB