Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pohár HZS Praha v běžeckém lyžování 2015 v Bedřichově vyhrál v traťovém rekordu Jiří Vavruška

Sice několik omluvenek na poslední chvíli, přesto se ve čtvrtek 19. 2. 2015 na start 8. ročníku závodu „O pohár ředitele Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy“ v běžeckém lyžování postavilo 54 závodníků – hasičů z celé ČR.

Kdo přijel, rozhodně nelitoval! Po loňské bídné zimě, kdy se místo na lyžích běželo v teniskách, počasí tentokrát vyšlo dokonale. “Sunshine”, umrzlý a rychlý sníh, výborná nálada, prostě jedinečný lyžařský den. A nakonec i překvapivý vítěz, když tentokrát David Pross nestačil na Jiřího Vavrušku, který zajel traťový rekord. Po závodě na účastníky čekala tradiční kachna i tombola.

Trať dlouhá 12 kilometrů vedla z Nové louky přes Hřebínek a Kristiánov zpět do cíle k vyhlášené Šámalově chatě. Trať byla velmi rychlá a i přes několik pádů byl průběh závodu poklidný. Časy závodníků byly i o několik minut lepší než v předešlých letech. Na nejvyšší stupínek vystoupal Jiří Vavruška v traťovém rekordu 33:18 a nechal za sebou vítěze předešlých ročníků Davida Prosse (33:56).

V nejmladší kategorii 18 – 29 let zvítězil Jakub Menšík z HZS Libereckého kraje v čase 36:45. V kategorii závodníků nad 50 let předvedl skvělý výkon Miloš Machek – 39:14! Vyzdvihnout musíme i časy dalších čtyř závodníků Aleše Zemana, Pavla Vojtíka, Standy Hajského a Štěpána Karbana, kteří se dostali pod 35 minut. Ani ostatní běžci se neztratili a s tratí si poradili též na výbornou.

Po vydatném obědě došlo na tombolu a vyhlášení nejrychlejších, ale i nejstylovějších. Ceny předával host závodu plk. Ing. Lakis Jordanidis, ředitel HZS hl. m. Prahy, pověřen zastupováním.

Za hodnotné ceny patří poděkování především České hasičské sportovní federaci a lyžařskému časopisu Nordic Mag a Snow a samozřejmě Hasičskému záchrannému sboru hl. m. Prahy.

Gratulujeme vítězům, děkujeme všem za účast a těšíme se snad zase za rok na viděnou.

Za SK HZSP a GŘ HZS ČR: Květa Valentová
Sdílet
Přiložené soubory
Výsledky Lyže 2015.xls zobrazit online XLS 25 kB