Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na konci prosince roku 2014 se v Milevsku uskutečnilo TFA, závodníci se rozdělili do tří kategorií

V sobotu 27. 12. 2014 hostila milevská sportovní hala ne zcela tradiční sportovní klání. Dali si zde dostaveníčko hasiči z různých krajů České republiky, kteří pravidelně v průběhu celého roku navštěvují soutěže v milevském regionu, jež pořádá místní organizace Racing Rescue.

Původní myšlenkou bylo uspořádat akci pro několik přátel, ovšem díky absenci hasičského sportu v tomto období se ze setkání stala plnohodnotná soutěž s velkou účastí, a to i přes minimální propagaci.

V útrobách sportovní haly vznikl soutěžní polygon pro disciplíny T.F.A. Organizátoři museli provést různá technická opatření a úpravy pravidel tak, aby na vnitřním vybavení haly nevznikly žádné škody. I přesto soutěž neztratila na své pověsti nejtěžší hasičské soutěže.

Soutěžilo se tradičně ve třech kategoriích, a to Ženy, Muži a Master, kde se soutěží v plné zásahové výstroji s aktivovanou dýchací technikou. Celkem se tak na start Vánočního T.F.A. postavilo 32 soutěžících. Nejpočetnější výpravou byli hasičky a hasiči z Libereckého kra­je.

Hasiče čekalo tradiční roztahování i motání hadic, hammer box, transport figuríny, zdolávání dvou metrové bariéry, přemisťovaní těžkých břemen.

Jednalo se o středně dlouhou trať. Většina soutěžících ji hodnotila jako velmi rychlou a náročnou s dobrým rozložením na všechny svalové partie.

V kategorii Žen si s tratí jako třetí nejlepší poradila Tereza Pipišová z SDH Chrastava s časem 4:42:70. Na druhém místě se umístila Markéta Chvátalová z SDH Dolní Jirčany s časem 3:40:92. Vítězné místo obsadila Hana Havlíčková z SDH Zlatá Olešnice výkonem 3:37:38.

Po drobné úpravě trati odstartovala kategorie Mužů, kde třetí místo obsadil Ondřej Brůžek z SDH Vladyčín s časem 4:28:79. Na druhé příčce se umístil místní Zdeněk Souhrada z SDH Srlín s časem 4:02:26. Vítězem kategorie Mužů se stal Jan Pipiš z SDH Chrastava s výborným výkonem 3:58:92.

Vrcholem soutěžního dne byla již tradičně kategorie Master, kde na třetím místě skončil Marek Toman z pořádající organizace Racing Rescue s časem 4:11:76. O stupínek výš tedy na druhé místo se postavil Josef Brabec z SDH Turkovice s časem 4:05:60. Vítězem královské kategorie se stal Michal Stejskal z SDH Vratislavice nad Nisou s časem 3:59:03.

V uvolněné povánoční atmosféře se v průběhu celého dne konal fotbalový turnaj na palubovce haly, která nebyla pro soutěž TFA využitá.

Velmi mne potěšila hojná účast, a to i v období svátečního klidu, kdy většina lidí tráví čas s nejbližší rodinou. Opět k nám dorazili například kamarádi z 200 km vzdáleného Liberce, ale i Prahy západ a východ a další, což vlastně ukazuje, že jsme také jedna velká rodina.

Akce měla výtečnou atmosféru vánočního ducha, všichni byli rádi, že se mohli ještě před koncem roku vidět. Chci moc poděkovat členům naší organizace, kteří po celý rok nezištně pracují na pořádání sportovních akcí pro hasiče. Je to věčný koloběh, nyní jsme ukončili sezónu, ale již pracujeme na nadcházející. Ta bude startovat v Březnu, a to Zimním kolem Milevského poháru T.F.A.

Marek Toman
Sdílet
Přiložené soubory
vanocni_TFA_vysledky_MASTER.docx zobrazit online DOCX 15 kB
vanocni_TFA_vysledky_MUZI.docx zobrazit online DOCX 15 kB
vanocni_TFA_vysledky_ZENY.docx zobrazit online DOCX 15 kB