Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Ždírci nad Doubravou se střetla dvě nákladní vozidla, zraněnému řidiči jednoho z nich poskytli hasiči první pomoc

Ve středu ve 13.13 hod byla na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ohlášena dopravní nehoda dvou nákladních vozidel na ulici Chrudimská ve Ždírci nad Doubravou. Na místo události vyslal operační důstojník jednotky profesionálních hasičů ze stanice v Chotěboři a Hlinsku (Pardubický kraj) společně s jednotkou sboru dobrovolných hasičů ze Ždírce nad Doubravou.

Nákladní vozidla se střetla přímo v křižovatce. Jedno z vozidel převáželo klády, druhé vatu. Jeden z řidičů utrpěl při nehodě poranění. Hasiči mu poskytli předlékařskou první pomoc a po příjezdu zdravotníků jej předali do jejich péče. Muže zdravotníci ponechali po ošetření na místě události.

Při nehodě došlo k proražení palivové nádrže jednoho z vozidel a k úniku nafty. Velitel zásahu si na místo události vyžádal kontejner na likvidaci ropných produktů ze stanice v Havlíčkově Brodě. Z poškozené nádrže hasiči přečerpali naftu do náhradních barelů. Naftu, která unikla na komunikaci jednotky odstranily za pomoci sorbentu.

Provoz na komunikaci byl po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému uzavřen.

Na vyproštění vozidel byla na místo povolána specializovaná firma, které hasiči po dobu vyprošťování asistovali.

Po sedmnácté hodině byla komunikace zprůjezdněna.

Příčina, průběh a veškeré okolnosti dopravní nehody jsou předmětem policejního vyšetřování.

Foto: SDH Ždírec nad Doubravou
Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet