Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kasinu se ve Strážném na Prachaticku propadl strop, na místo zamířili hasiči i s technickým kontejnerem

Krátce po půl deváté večerní obdrželo Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje na tísňovou linku 112 informaci o destrukci stropu kasina v obci Strážný.

Na místo okamžitě vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanic Vimperk a Prachatice, povolán byl také technický kontejner ze stanice České Budějovice. Dále byly na místo svolány jednotky SDH obcí Volary a Strážný. Operační důstojníci si zároveň vyžádali pomoc kynologů, a to u Generálního ředitelství HZS ČR a Policie ČR, a také na místo události povolali statika.

Průzkum na místě události ukázal, že ve vstupní hale kasina došlo ke zřícení sádrokartonového stropu včetně izolace a osvětlení, a to na ploše přibližně 15 × 15 metrů. Strop spadnul do prostoru s hracími automaty. V okamžiku příjezdu složek integrovaného záchranného systému byly všechny osoby již mimo objekt kasina. Nemáme informaci, že by někdo z necelých třech desítek zaměstnanců a přibližně stovky hostů byl zraněn.

Zasahující hasiči provedli zajištění místa události a ihned začali prohledávat místo, kde ke zřícení došlo, zda se zde nenacházejí další osoby. Hasiči nikoho nenašli a tuto skutečnost potvrdil také kynolog Policie ČR se svým psem.

Zásah jednotek HZS byl ukončen před půlnocí, kdy velitel zásahu předal událost k dalšímu šetření Policii ČR.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet