Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dva členové posádky záchranné služby byli zraněni, sanitka se cestou k zásahu u Starých Hamrů střetla s osobním vozem

Posádka Zdravotnické záchranné služby MSK byla v sobotu 14.2. účastna dopravní nehody na Frýdecko-Místecku. V dopoledních hodinách přijali operátoři hlášení o zranění dětského lyžaře v beskydském lyžařském středisku Bílá.

K zásahu vyjela posádka rychlé zdravotnické pomoci z Frýdku-Místku. V oblasti Starých Hamrů došlo při jízdě k pacientovi se střetu sanitního vozidla s osobním automobilem. Drobnější poranění utrpěli oba členové posádky zdravotnického speciálu.

Pomoc však začali poskytovat dvěma osobám z druhého vozidla. Na místo nehody byly zároveň vyslány dvě pozemní posádky a letečtí záchranáři. V bezvědomá byla jednatřicetiletá žena, která utrpěla poranění v oblasti hlavy a mozku, také hrudníku. Během ošetřování později se záchranáři již komunikovala, do péče si ji převzala posádka vrtulníku letecké záchranné služby. Byla přepravena do ostravské Fakultní nemocnice a předána týmu urgentního příjmu.

Čtyřiatřicetiletý muž, který v osobním automobilu rovněž cestoval, byl ošetřen se středně těžkým poraněním v oblasti zad a následně jej záchranáři přepravili na úrazovou ambulanci frýdecko-místecké nemocnice. Pro zraněného chlapce pokračovala jedna z vyslaných pozemních posádek. Jeho stav nebyl život ohrožující a po ošetření byl v pořádku předán do další péče ve zdravotnickém zařízení.

PhDr. Lukáš Humpl
tiskový mluvčí
ZZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet