Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Železný hasič-ka Hnojník 2015 byl prvním závodem soutěže o Beskydského železného hasiče, vyhrál Martin Januš

Dne 18. dubna 2015 proběhl 7. ročník soutěže Železný hasič-ka Hnojník 2015. Hasiči a hasičky z řad dobrovolných i profesionálních hasičů se utkali v silovém a vytrvalostním závodě.

Závodníky čekalo na trati několik překážek, např. bariera 2×2 m, vytažení závaží do 1. nadzemního podlaží, 50 úderů v Hammerboxu (ženy 20), zapojení hadic do rozdělovače, přesunutí 80kg figuríny, běh s hadicovými koši, výběh schodiště do 3. podlaží a specialita místního závodu – tunel.

Celou trať museli závodníci absolvovat v zásahové obuvi, v zásahovém obleku s vložkou, zásahovou přílbou, rukavicemi a s dýchacím přístrojem Dráger na zádech – bez masky.

Železný hasič-ka Hnojník 2015 byl jak už je zvykem také prvním kolem závodu Beskydský železný hasič. Tato soutěž startuje letos čtvrtým rokem a má celkově 5 kol: Hnojník, Písečná, Bukovec, Mosty u Jablunkova a Jablunkov kde bude letos zároveň finále.

Závodu se zúčastnilo 84 závodníku z řad dobrovolných i profesionálních hasičů nejen z blízkého okolí, ale i z krajů Olomouckého nebo Zlínského. Závodilo se ve 3 kategoriích: muži, ženy a muži nad 40 let.

Závodníků v kategorii mužů odstartovalo 71 a nejlépe zvládl trať Martin Januš z Halenkova s časem 3:33 s, v kategorii žen závodilo 9 závodnic a nejlépe zvládla trať Silvie Sobková z Pražma s časem 4:05 s.

V kategorii mužů nad 40 let pak nejrychleji proběhl tratí Zdeněk Hubáček z Uničova s časem 4:28. Z celkového počtu závodníku pak nedokončil trať pouze 1 závodník.

Radek Stryja
organizátor
SDH Hnojník
Sdílet
Přiložené soubory
vysledky_ZH_2015muzi.pdf zobrazit online PDF 49 kB
vysledky_ZH_2015zeny.pdf zobrazit online PDF 42 kB
Seriál: Beskydský železný hasič