Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osobní auto skončilo na výjezdu ze Bzence na Strážnici mimo vozovku, řidič byl zraněn

V neděli 1. března v sedm hodin ráno na výjezdu ze Bzence na Strážnici havaroval u železničního přejezdu pětadvacetiletý řidič osobního vozidla Seat. Řidič při jízdě za mlhavého počasí v důsledku podnapilosti a pravděpodobně krátkodobého usnutí nezvládl řízení vozidla.

V levotočivé zatáčce před nájezdem na železniční přejezd vyjel vpravo mimo vozovku, kde narazil do sloupu se závorou, který urazil a následně s vozidlem spadl do vyzděné šachty odvodního kanálu. Mladý řidič vyvázl z havárie pouze s pohmožděninami a oděrky po těle.

Policisté s ním provedli opakované dechové zkoušky, které vykázaly hodnoty 2,4‰ alkoholu. Sám také uvedl, že ve vozidle jel sám a požití alkoholu před jízdou doznal. Havarované vozidlo museli ze šachty vyprostit přivolaní hasiči.

Řidič na místě také přišel o svůj řidičský průkaz a bude čelit trestnímu stíhání za jízdu pod vlivem alkoholu, za což by mohl být odsouzen až na tři roky odnětí svobody. Škoda na vozidle byla vyčíslena na 30 tisíc korun, dalších 180 tisíc pak na poškozeném výstražníku Českých drah.

Následky likvidovali profesionální hasiči z Břeclavi a Veselí nad Moravou.

por. Bc. Petr Zámečník
Policie ČR
Sdílet