Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Vílanci na Jihlavsku hořelo v rodinném domě, škoda se vyšplhala na 500 tisíc korun

Majetkovou škodu ve výši půl milionu korun za sebou zanechal čtvrteční požár v rodinném domě ve Vílanci na Jihlavsku. Hlášení o tom, že se z oken domu valí hustý dým přijala obsluha linky tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina v pravé poledne a na místo události vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Jihlava společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Vílance, Stonařova a Dlouhé Brtnice.

Provedeným průzkumem místa zásahu hasiči zjistili, že hoří vybavení obývacího pokoje. Na likvidaci požáru nasadili hasiči vysokotlaký vodní proud a po pár minutách intenzivního hašení se jim podařilo dostat plameny pod kontrolu. Ihned poté rozhodl velitel zásahu o redukci zasahujících jednotek. Úplná likvidace požáru proběhla hodinu od ohlášení na tísňovou linku. Zakouřené prostory hasiči odvětrali za pomoci přirozené a přetlakové ventilace.

V době vzniku požáru nebyli uvnitř domu žádní lidé. Při požáru bohužel přišla o život dvě domácí zvířata, kočka a pes.

Majitelem byla škoda předběžně vyčíslena na 500 tisíc korun. Objasnění příčiny vzniku požáru je komplikovanější, právě z tohoto důvodu si vyšetřovatelé na místo vyžádali specialisty z Technického ústavu požární ochrany.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet