Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na milevském zimním stadionu proběhl druhý ročník Milevského poháru T.F.A.

V sobotu 21. března odstartoval II. ročník Milevského poháru T.F.A. a to úvodním kolem které neslo název „Zimní železný hasič“. Tento název je příznačný především díky místu konání, kterým byl již tradičně Zimní stadion v Milevsku. Soutěžní trať byla postavena do tribun a ochozů stadionu za použití klasických disciplín z modifikovaných TFA. Díky tomu vznikl netradiční a velmi zajímavý závod který byl vůbec první soutěží TFA v sezoně 2015.

Pro rok 2015 se do poháru přihlásilo celkem 66 závodníků do tří kategorií celkem z 5ti krajů České republiky. Do Milevska tak zamířili hasiči z Liberce, Chebu, západočeské Kolovče a dalších koutů ČR. V kategorii žen a mužů přibyla celá řada nových jmen lidí, kteří soutěžní zápolení TFA okusili vůbec poprvé.

První na start se již tradičně postavily ženy, čekal je polygon složený z devíti silových disciplín. Vítězkou se stala Markéta Chvátalová z SDH Dolní Jirčany, která však musela odjet ještě před ukončením soutěže, jelikož se svými kolegyněmi ze sboru hrála ten den ochotnické divadlo. Stříbrná medaile zůstala v Jižních Čechách kdy si jí při svém premiérovém závodě vybojovala Jana Reifová z SDH Frymburk. Bronzová medaile zůstala takřka doma a to v rukou Pavly Michalové z SDH Makov, který do Milevska vypravil nejpočetnější skupinu soutěžících.

Po ukončení pokusů kategorie žen, ihned následovala úprava trati aby mohla být odstartována kategorie můžu která je vypsána především jako odlehčená nebo pro začínající závodníky – neznamená to ovšem že by byla až příliš jednoduchá. Nejlépe se s tratí vypořádal Antonín Rendl za SDH Pelechy z Plzeňského kraje, druhý skončil Petr Dvořák z SDH Kučeř a třetí Lukáš Jenší z SDH Krč u Protivína, poslední dvě medaile tedy zůstaly v okrese Písek.

V odpoledních hodinách odstartovala kategorie Master, která byla vypsána jako královská, soutěžilo se v plné zásahové výstroji vč. aktivované dýchací techniky. Do Milevska dorazili očekávaní vítězově loňského ročníku, kvůli zranění se bohužel těsně před závodem odhlásil Josef Brabec s SDH Turkovice který v roce 2014 skončil v celkovém umístění poháru na 3. místě. Vítězem Zimního železného hasiče 2015 v kategorii Master se stal Dušan Plodr z SDH Králův Dvůr který tak potvrdil svou pozici lídra poháru. Druhé místo obsadil Pavel Kouřík z SDH Díly kterého nerozhodila ani technická závada na dýchací technice těsně před startem. Třetí místo v kategorii master si odnesl Lukáš Kouba z SDH Hrejkovice.

Pořadatelé z organizace Racing Rescue nyní připravují pátý ročník soutěže ve vyprošťování MMČR – VZOHV která se uskuteční 18. Dubna v Milevsku po té bude pokračovat Milevský pohár T.F.A jarním kolem. To se bude konat ve Středočeských Petrovicích 24. 5. 2015 a úkolem soutěžících bude v co nejkratším čase zdolat místní rozhlednu Kuníček.

Sdílet
Přiložené soubory
VÝSLEDKY ŽENY I_2015.pdf zobrazit online PDF 236 kB
VÝSLEDKY MUŽI I_2015.pdf zobrazit online PDF 250 kB
VÝSLEDKY MASTER I_2015.pdf zobrazit online PDF 259 kB