Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v Kravařích na Českolipsku si slavnostně předali zásahové vozidlo, opravili ho svépomocí

Za účasti kravařských občanů i významných hostů nejen z řad HZS došlo v sobotu 14. března roku 2015 v Kravařích k předání vozidla ŠKODA 706 CAS 24, které si během let 2013 a 2014 hasiči sami zrekonstruovali.

Investice obce, která navzdory „domácí rekonstrukci“ byla potřeba, se pohybovala okolo dvou set tisíc – tedy přibližně pětině částky, kterou by si oprava vozidla vyžádala u soukromé firmy.

Díky vám všem, kteří jste se jakoukoli měrou podíleli na rekonstrukci tohoto vozidla. V současné době slýcháváme věty typu – to by chtělo, bylo by nejlepší kdyby se udělalo a podobně. Vy jste moc nemluvili, ale šli, a udělali jste. Výsledek stojí před námi.

uvedl starosta obce Kravaře Ing. Vít Vomáčka, MBA.

Po slavnostním předání klíčů z rukou velitele jednotky strojníkovi si všichni přítomní opravenou cisternu prohlédli, poté následovalo posezení v restauraci s promítáním prezentačního videa jednotky.

Jednotka hasičů v Kravařích znovuobnovila činnost k 1. 1. 2011 a od 1. 6. 2012 je zařazena v požárním poplachovém plánu Libereckého kraje v kategorii JPO III/1. Hasiči vyjíždí ke všem typům událostí, ročně má jednotka do dvaceti zásahů.

Techniku jednotky doplňuje Tatra 148 a dopravní automobil Avia.

Sdílet