Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Petřvaldu na Karvinsku hořela střecha domku, hasiči na likvidaci požáru použili i speciální hasicí zařízení Cobra

Pět jednotek hasičů zasahovalo v sobotu ráno v obci Petřvald (okres Karviná) u požáru střechy a půdy staršího rodinného domku, užívaného majiteli jen občas jako rekreační sídlo. Za oheň mohla závada na komínovém tělese, hasiči při likvidaci požáru používali speciální zařízení Cobra.

Operační středisko hasičů bylo o ohni informováno v sobotu po půl osmé ráno. Na místo vyjely tři jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje – ze stanic Orlová, Karviná a Slezská Ostrava, společně s nimi dvě jednotky dobrovolných hasičů – Petřvald a Rychvald.

Hasiči dostali oheň pod kontrolu za čtvrt hodiny, a to i s pomocí speciálního hasicího a řezacího zařízení Cobra ze stanice HZS MSK Slezská Ostrava, nasazeného na střešní konstrukci, a se zapojením výškové techniky – automobilové plošiny AP 33 na podvozku Tatra 815 ze stanice HZS MSK Orlová. Dohašování požáru jim zabralo asi hodinu a půl. Požár se obešel bez zranění. Předběžná škoda na starším stavení byla odhadnuta na 90 tisíc korun.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet
Seriál: Hasicí zařízení COBRA

Dvě jednotky pražských profesionálních hasičů a dobrovolní hasiči z Dolních Měcholup zasahují v areálu OC Europark u ohlášeného kouře pod fasádou budovy. Zjištěno bylo žhnutí pod pláštěm fasády, hasiči používají vysokotlakou vodu na lokalizaci požáru.

Menší požár probíhal pod obklady pláště budovy, nasazeno bylo i speciální zařízení Cobra. Požár je lokalizován, hasiči spolu s hasičským vyšetřovatelem zjišťují zdroj požáru a jeho příčinu.