Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Fotbalovým utkáním mezi Jabloncem a Hradcem Králové poděkovali fotbalisté hasičům za obětavou práci

Utkání v pátek 10. 4. 2015 věnoval FK Baumit Jablonec profesionálním i dobrovolným hasičům jako poděkování za jejich náročnou práci. Hasičské publikum přineslo Jablonci štěstí, neboť utkání s FK Hradec Králové skončilo jednoznačnou výhrou domácích 4:0.

To, že byla akce provázána s hasiči, dokazoval i doprovodný program. Již ve fanzoně měli hasiči svou techniku a stánek preventivně výchovné činnosti. Před výkopem prvního poločasu se u hlavní tribuny sešel generální ředitel klubu Mgr. Petr Doležal s plk. Ing. Petrem Bartoněm, ředitelem ÚO Jablonec nad Nisou HZS Libereckého kraje, a také zástupcem dobrovolných jednotek. Od vedení klubu jim byl na důkaz spolupráce předán šek na 22.000 Kč.

V prostoru před druhým poločasem byly představeny dva příběhy hasičů. Ti neváhali ani minutu, aby zachránili lidský život. Za dobrovolné hasiče byl oceněn velitel jednotky SDH Těpeře Pavel Kurfiřt, který úspěšně resuscitoval vybouraného motorkáře.

Druhý z příběhů hrdinů byl velmi emotivní zvláště pro své setkání přímo na hřišti, kam přišel za záchranu svého života osobně poděkovat devatenáctiletý chlapec, kterého před deseti lety vytáhl a snesl po žebříku z hořícího domu profesionální hasič stanice Jablonec nad Nisou Josef Černý. Do té doby se nepotkali a nyní společně vzpomínali, jak se přitom oba cítili.

Projekt JABLONEC HASIČŮM tímto ale nekončí, naopak začíná!

Obě profese mají k sobě blízko nejen fyzickou náročností a jsme proto rádi, že tento společný projekt vznikl a doufáme, že bude mít pozitivní odezvu veřejnosti.

řekl na tiskové konferenci generální ředitel klubu Mgr. Petr Doležal

Kampaň byla zahájena již před několika týdny a součástí spolupráce byla i návštěva kompletního A týmu FK BAUMIT Jablonec na moderní jablonecké hasičské stanici.

Byla to pro nás příjemná a zajímavá zkušenost, měli jsme možnost si různé věci i vyzkoušet. Na vlastní oči jsme tak mohli obdivovat činnost zástupců hasičského sboru. Pro spoustu z nás fotbalistů to bylo vůbec poprvé, kdy jsme něco podobného viděli a hasiči mají náš obdiv.

zdůraznil kapitán týmu Tomáš Hübschman


Jsme velmi rádi, že nás vedení klubu oslovilo s nabídkou spolupráce. Společný projekt pomáhá oběma stranám v popularizaci naší práce.

zhodnotil plk. Ing. Petr Bartoň, ředitel jabloneckého Územního odboru HZS

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet