Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zachraňovali v Kopřivnici chlapce z kontejneru na elektroodpad

Dvě jednotky hasičů se zapojily v neděli 29. 3. 2015 krátce po poledni v Kopřivnici (okres Nový Jičín) do záchrany třináctiletého chlapce, kterého uvěznil klasický červený kontejner na elektroodpad. Jeho vytažení bylo rychlé a úspěšné, hasiči nemuseli v kontejneru vyřezávat bruskami žádný záchranný či evakuační otvor.

Operační středisko hasičů se o chlapci, uvězněném v kontejneru, dozvědělo krátce po nedělním poledni od Městské policie Kopřivnice. Na místo ihned vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice v Novém Jičíně a společně s ní jednotka dobrovolných hasičů z Kopřivnice.

Do Kopřivnice vyjel také vyprošťovací speciál HZS MSK Tatra 815 z Nového Jičína, ten ale už nebyl zapotřebí a ještě na cestě k záchraně chlapce se mohl vrátit zpět na základnu.

Hasiči záchranu vyřešili velmi rychle – kontejner svýma silnýma rukama položili na bok a s jejich pomocí se dokázal hubený chlapec vysoukat zpět velmi úzkým otvorem pro vhazování vyřazených přístrojů. Vyvázl bez zranění. Hasiči jej předali strážníkům.

Na hasiči nevyslovenou otázku, proč chlapec lezl do útrob nebezpečného kontejneru, zřejmě nebylo těžké odpovědět. Nedaleko kontejneru postával na první pohled trochu podivný partner chlapcovy matky a hned vedle kontejneru ve Smetanově ulici se již před nedělním polednem nakupila pěkná hromádka vyřazených elektrospotřebičů.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet