Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

6. Mistrovství ČHSF v badmintonu, přebor HZS ČR, se uskutečnilo v roce 2015 v pražské Ru­zyni

Během uplynulého víkendu 28. – 29. března se uskutečnil ve sportovní hale Dukly Praha v pražské Ruzyni přebor HZS ČR – 6. Mistrovství ČHSF v badmintonu. Akci spolupořádali HZS hlavního města Prahy a Sportovní klub HZS hlavního města Prahy, za podpory Generálního ředitelství HZS ČR a České hasičské sportovní federace. Na mistrovství bylo nominováno 47 hráčů a hráček z celé ČR.

V sobotu se hráči utkali v základních skupinách, kdy pouze nejlepších šestnáct hráčů a čtyři hráčky postoupily do nedělních finálových bojů. Obdobný systém platil i pro čtyřhry.

V neděli se bylo opravdu na co koukat, protože o nervy drásající koncovky nebyla opravdu nouze. Hlavně mužská část účastníků předváděla atraktivní badminton, který se divákům musel líbit. Namátkou jmenujme třeba semifinálovou třísetovou bitvu mezi Liborem Opletalem (Hradec Králové) a Davidem Viltem (Praha), nebo boj o třetí místo čtyřhry mužů mezi páry Vašák-Opletal (Pardubice/Hradec Králové) a Janda-Malota (ZÚ Hlučín).

Celé mistrovství ovládl, stejně jako v letech minulých, Marek Schoř startující v barvách HZS Praha, který vyhrál dvouhru a se svým kolegou Davidem Viltem, rovněž z HZS Praha, i čtyřhru. Velmi zdárně mu sekundovala jeho kolegyně z týmu Bohumila Hašková, která vydřela ve dvojhře žen výhru a ve čtyřhře žen společně Veronikou Smíškovou (Brno) 2. místo.

Souběžně se soutěží jednotlivců probíhala i soutěž družstev, kdy celkové umístění hráčů jednotlivých HZS v nedělním programu bylo převedeno na body. Tuto soutěž jasně vyhrálo družstvo HZS Praha.

Celé mistrovství se organizátorům povedlo zvládnout na profesionální úrovni, za což nutno poděkovat i sponzorům akce firmě Yonex ČR a firmě Moravec. Toto víkendové klání také ukázalo na masový rozvoj tohoto fyzicky náročného sportu v řadách sportovců HZS ČR.

Během turnaje se představili hráči z Prahy, Brna, Hlučína, Nymburku, Mělníka, Pardubic, Jihlavy, Hradce Králového, Přerova a Lázní Bohdaneč. O pořadateli příštího ročníku bude rozhodnuto do konce června.

Pořadí na prvních místech:

Dvouhra:

  1. Schoř Marek – HZS Praha
  2. Opletal Libor – HZS Hradec Králové
  3. Sedláček Petr – ZÚ Hlučín
  1. Hašková Veronika – HZS Praha
  2. Smíšková Veronika – HZS Brno
  3. Zemanová Martina – HZS Jihlava

Čtyřhra:

  1. Schoř – Vilt – HZS Praha
  2. Víšek – Šimon – HZS Pardubice
  3. Janda – Malota – ZÚ Hlučín
  1. Musilová – Zemanová – HZS Praha/HZS Jihlava
  2. Hašková – Smíšková – HZS Praha/HZS Brno

Družstva:

  1. HZS Praha – 100 bodů
  2. HZS Pardubice – 38 bodů
  3. HSZ Brno – 34 bodů

Vítězné družstvo HZS Praha:

  • Hašková Bohumila, Musilová Nina, Schoř Marek, Vilt David, Hartman Quido, Klášterka Jiří, Krob Pavel a Valenta Vít.
Sdílet