Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči z Líšně cestou od zásahu pomohli u smrtelné nehody, jeden z řidičů zemřel

Jednotka HZS ze stanice Líšeň se ve čtvrt na dvě vracela od zásahu zpět na stanici, když přijela ke koloně, která se utvořila u nehody. Hasiči okamžitě zasáhli. Nahlásili událost na operační středisko, vyžádali si posilovou jednotku a také záchrannou službu. Zjistili, že po střetu dvou aut zůstalo jedno mimo silnici a druhé asi o 40 metrů dál uprostřed cesty.

V obou vozech zůstali zaklínění lidé. Hasiči zahájili vyprošťovací práce. Z vozidla, které bylo vedle silnice, vyprostili mladého řidiče a zahájili oživování. Zraněný byl také jeho spolujezdec.

Další skupina hasičů vyprostila z druhého auta řidiče. V péči záchranné služby tak skončili dva muži. Mladý řidič na místě zemřel.

Jednotky zajistily místo proti požáru a zasypaly uniklé provozní náplně. K nehodě vyrazili hasiči specializovaní na poskytnutí posttraumatické péče. Pomohli v prvních chvílích pozůstalým, kteří k nehodě přijeli.

Policie uzavřela frekventovanou silnici spojující brněnské části Slatinu a Líšeň. Hasičské jednotky odjely z místa krátce před třetí hodinou. V té době byla silnice stále uzavřená.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet