Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Polovina Hořické trubičky putovala v roce 2016 do Olomouce, druhá polovina do kraje Vysočina

V tradiční soutěži v lezení na obtížnost na umělé stěně „O Hořickou trubičku“ se o první místo podělil olomoucký profesionální hasič pprap. Mgr. Petr Urbanovský s Romanem Popíkem z HZS Kraje Vysočina.

Tradiční soutěž proběhla ve čtvrtek 21. dubna 2016 v Hořicích v Podkrkonoší a hlavními organizátory byly HZS Královéhradeckého kraje, Sportovní klub hasičů KHK a Česká hasičská sportovní federace. Soutěž byla určena pro příslušníky a zaměstnance HZS ČR.

Letošní sedmý ročník závodu probíhal dvoukolově bez rozdílu pohlaví a věku. Horolezecká stěna, na které byl závod pořádán, se nachází v hale sportovního gymnázia v Hořicích. Stěna má zastavěnou plochu zhruba 200 m2 a výška v nejvyšším bodě je 12 m.

Do soutěže bylo celkem přihlášeno 16 hasičů – lezců, kteří se spolu utkali ve dvou kolech. V celkovém součtu se o první místo dělili dva hasiči, pprap. Mgr. Petr Urbanovský z požární stanice v Olomouci (počet chytů při cestě A – 21, čas – 70 s, počet chytů při cestě B – 33, čas – 113 s) a Roman Popík z HZS Kraje Vysočina. Na třetím místě skončil Pavel Pfeifer z HZS Královéhradec­kého kraje.

Ve startovním poli byli ještě další dva zástupci HZS Olomouckého kraje, a to nstržm. Tomáš Indra, který obsadil v celkovém součtu 6. místo a nstržm. Mgr. Vlastimil Wilder obsadil 14. místo.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet
Přiložené soubory
Výsledková listina - Závod Lezeni Hořice 2016.xls zobrazit online XLS 46 kB