Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Lukáš Rosenkranz z Mostu získal zlato v silové soutěži složek IZS CZECH ARMY STRONGMAN 2015

Nejsilnější profesionální hasič nejen z Ústeckého kraje, ale z celé České republiky, který „nazvedal" v mrtvém tahu v mužské kategorii do 90 kilogramů v silovém trojboji, je pětadvacetiletý Lukáš Rosenkranz z Mostu.

Ve své kategorii tak dokázal „nazvedat" celkem 220 kilogramů, a to v silové soutěži složek Integrovaného záchranného systému CZECH ARMY STRONGMAN 2015. Soutěže se zúčastnil i velitel stanice Milevsko Lukáš Kamenský, který je dvojnásobným vítězem této soutěže a letos skončil druhý s výkonem 285 kg v mrtvém tahu.

Závod byl totiž prioritně určen pro profesionální vojáky, aktivní záložáky členy ČsOL a integrovaného záchranného systému, policie nebo HZS. Akce se uskutečnila v areálu fotbalového stadionu Tatran Břeclav. V soutěži jednotlivců byla jedinou disciplínou právě Mrtvý tah. Siláci měli 4 pokusy.

Soutěž jednotlivců byla rozdělena do váhových kategorií do 90 kg, do 110 kg, nad 110 kg a veteráni nad 40 let, tato kategorie však byla bez rozdílů Ze všech kategorií se potom vyhodnotil výpočtem koeficientu absolutní vítěz.

Mostecký profesionální hasič Lukáš Rosenkranz trénuje třetím rokem pod vedením Dušana Švarcbacha v oddílu SKST Litvínov v posilovně fitness Flora Litvínov. V břeclavské soutěži měl Lukáš čtyři pokusy a začínal na 190 kilogramů. Následoval druhý pokus, kdy pokořil hranici 205 kilogramů, poté 215 kg a nakonec silák z Mostu dal i celkem 220 kilogramů a zvládl tak všechny čtyři soutěžní pokusy.

V minulosti Lukáš Rosenkranz absolvoval i hasičské závody TFA – Nejtvrdší hasič přežívá a byl i členem české reprezentace TFA.

V mrtvém tahu spolu s Lukášem Rosenkranzem se na „bedně" v rámci soutěže CZECH ARMY STRONGMAN 2015 umístili také policisté z mobilního zásahu Ruzyně Praha, a to Petr Pastyřík, Martin Miklušák a Pavel Brůža.

Sdílet