Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Seriál soutěží v TFA Beskydský železný hasič se uskutečnil v Mostech u Jablunkova

V sobotu 23. 5. 2015, proběhlo čtvrté kolo soutěže Beskydský železný hasič v Mostech u Jablunkova. Ve čtvrtém ročníku, jsme soutěž rozdělili na dvě kategorie mužů a to do pětatřiceti let skupina „A“ a nad pětatřicet veteráni „B“.

Dále jsme přidali kategorii žen a zapojili jsme i mladé hasiče. Ti startovali nejdříve na „nejlehčí“ trati a jejich dosažený čas se vynásobil věkem, aby se trochu vyrovnaly šance. V neúprosném a litém boji, za občasného deštíku obsadil třetí příčku Václav Samiec mladší, druhý byl jeho bratr Matěj Samiec a s prvním místem vytřela zrak všem sedmnácti závodníkům Alena Muchová.

Všichni tři vítězové jsou z SDH Mosty a po mladých hasičích už na těžkou trať nastoupili muži v obou kategoriích. Letošní soutěž opět proběhla v areálu aquaparku a závodníci v plné zbroji s dýchacím přístrojem na zádech, po startu překonali bariéru, údery kladivem přemístili pneumatiku, potom se dvěma pětadvacetikilovými závažími v rukou, provedli dvacet výstupů na schod.

Potom následuje skok do člunu, překonání bazénu, vynesení dvou barelů se sorbentem po schodech a výstup na lešení. Na horní plošinu, musí závodník vyzvednout na laně zavěšenou těžkou pneumatiku. Následuje sestup dolů a transport devadesátikilové figuríny. Potom už jen zapojení dvou půlspojek na čerpadlo, skok přes tunel, běh a zmáčknutí tlačítka časomíry v cíli. V kategorii „B“ na třetí příčce skončil Fabián Ondřej z Petřvaldu, na druhém místě byl Václav Samiec a zvítězil Richard Kohut, oba za SDH Mosty.

Ve skupině „A“ si na třetí místo doběhl David Pašek z SDH Bohuslavice, druhý byl David Sadowski za JSDH Jablunkov a nejlepší byl Filip Lysek za SDH Mosty. Po mužích na trati s mírnými úlevami běžely ženy a dívky, třetí skončila Bortlová Markéta z SDH Lubina 1 Drnholec, druhé místo má Sikorová Vendula za SDH Mosty a na první příčku si stoupla Kavková Pavlína za SDH Hnojník. Ono vlastně všech čtyřiapadesát závodníků, tuto soutěž dokončilo a všichni tedy ten svůj závod vyhráli.

Muži soutěžící v seriálu soutěží Beskydského železného hasiče si připsali za tuto soutěž další cenné body a už se těší na finále, které proběhne 6. 6. 2015 na Mariánském náměstí v Jablunkově. Soutěž proběhla s finanční podporou Obce Mosty u Jablunkova a sponzory: Motorest u Taufrů, Stolařství Filip Lysek, Střechy Plešivčák Dalibor, Květinářství Miluše Argalášová a výrobce zásahových oděvů DEVA F-M s.r.o., kteří věnovali ceny vítězům.

Sdílet
Seriál: Beskydský železný hasič