Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nejlepší sportovci v požárním sportu zápolili v Ostravě

V pátek 22. 5. 2015 a v sobotu 23. 5. 2015 se v Ostravě, na stanici HZS MSK Ostrava-Poruba, konala soutěž v požárním sportu v rámci Českého poháru ve dvojboji – „Ostravská věž“ a běh na 100 m překážek. Hlavními organizátory Českého poháru ve dvojboji jsou MV-generální ředitelství HZS ČR a Česká hasičská sportovní federace, pořadatelem ostravského závodu také HZS Moravskoslezského kraje a Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska. Celkem bylo do soutěže přihlášeno 88 závodníků z ČR i SR, z řad profesionálních, podnikových i dobrovolných hasičů.

První část, výstup do IV. podlaží cvičné věže, se konala již v pátek v podvečerních a večerních hodinách. Skvělé výkony soutěžících byly podtrženy výbornými výslednými časy, první tři místa obsadili domácí borci z HZS Moravskoslezského kraje. Zvítězil Kamil Bezruč v čase 13,54 sekundy, druhé místo obsadil Karel Ryl, který dosáhl výsledného času 13,60 sekundy a na třetím místě se umístil David Dopirák v čase 14,04 sekundy.

V sobotu od ranních hodin přivítalo účastníky chladné počasí, dokonce občas pokryla závodní dráhu voda z občasných přeháněk. To však nezabránilo závodníkům podat velmi kvalitní výkony a dosáhnout vynikající časy. V soutěži na 100 m překážek zvítězil Pavel Krpec z HZS Moravskoslezského kraje výsledným časem 15,95 sekundy, na druhém místě se umístil Jakub Pěkný z HZS Ústeckého kraje časem 16,04 sekundy a třetí místo obsadil Martin Lidmila z SDH Zbožnov časem 16,12 sekundy.

Obě disciplíny se pak započítávaly do Českého poháru v dvojboji, kde v Ostravském závodě zvítězil Pavel Krpec z HZS Moravskoslezského kraje výsledným časem 30,01 sekundy, druhé místo obsadil Jakub Pěkný z HZS Ústeckého kraje výsledným časem 30,24 sekundy a na třetím místě se umístil David Dopirák z HZS Moravskoslezského kraje ve výsledném čase 30,29 sekundy.

kpt. Ing. Petr Holub
zastupující tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet