Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár kotelny zaměstnal hasiče na Bruntálsku

Tři jednotky hasičů byly vyslány v sobotu 23. 5. 2015 krátce před půl druhou hodinou odpolední k nahlášenému požáru v kotelně budovy bývalého kina, nyní společenského sálu, do obce Stará Ves na Bruntálsku.

Operační středisko HZS MSK přijalo tísňové volání v 13:20 hodin a vyslalo na místo hlášeného požáru ihned tři jednotky hasičů. Na místo tak vyjela jednotka HZS MSK ze stanice v Rýmařově, kterou posílily dvě jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí Stará Ves a Rýmařov. Celkem k požáru zamířily tři výjezdové hasičské vozidla.

Po příjezdu na místo požáru hasiči zjistili, že objekt je zakouřen, ale nejsou vidět plameny. Za použití dýchací techniky byl proveden průzkum objektu a bylo zjištěno, že začalo hořet v kotelně budovy. Díky prohořelým vodovodním trubkám byl požár uhašen ještě před příjezdem hasičů. Ti pak objekt odvětrali od zplodin hoření, uzavřeli přívod vody a elektrické energie do objektu a částečně odstranili uniklou vodu z prohořelých trubek. Také zkontrolovali budovu, zda se někde nešíří skrytě požár. Naštěstí žádné skryté ohnisko požáru neobjevili.

Na místo přijel také vyšetřovatel požárů HZS MSK, který jako příčinu vzniku požáru stanovil technickou závadu na elektroinstalaci, škoda byla se zástupci majitele odhadnuta předběžně na 500 tisíc Kč.

kpt. Ing. Petr Holub
zastupující tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet