Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při střetu čtyř nákladních vozidel na D1 zemřeli dva řidiči, dálnice byla neprůjezdná

V pondělí dopoledne došlo na dálnici D1 na kilometru 203 směrem na Vyškov k tragické dopravní nehodě čtyř nákladních automobilů. Dva z řidičů kamiónů na místě zemřeli, další šofér byl se zraněními převezen k ošetření do nemocnice. Ve směru na Vyškov byla dálnice v průběhu vyšetřování a odklízení havárie několik hodin neprůjezdná.

Na místě zasahovali hasiči ze stanic Lidická, Líšeň a Slavkov. Hasiči po vyšetření nehody vyprostili tělo jednoho z řidičů ze zdevastované kabiny. Jednoho řidiče záchranáři odvezli do nemocnice. Vzhledem k přítomnosti příbuzného jedné z obětí na místě tragické nehody, využili hasiči příslušníka vyškoleného k poskytnutí posttraumatic­ké péče.

Jaroslav Mikoška, tiskový mluvčí HZS

I když jeden z havarovaných kamiónů blokoval jeden jízdní pruh ve směru na Prahu, provoz na Prahu byl během poměrně krátké doby veden zbývajícími dvěma jízdními pruhy. I tak se vytvořila několikakilometrová kolona.

Jeden z řidičů utrpěl zranění neslučitelná se životem a bylo možné pouze konstatovat jeho smrt. Druhého řidiče jsme se pokoušeli resuscitovat, ale zranění tohoto muže byla tak závažná, že jim na místě podlehl. Třetí z pacientů utrpěl spíše lehčí zranění charakteru pohmožděnin a byl transportován do zdravotnického zařízení k dalšímu vyšetření.

ZZS Jihomoravského kraje

Místo nehody museli řidiči směřující do Ostravy objíždět přes Brno Slatinu. Příčiny nehody policisté vyšetřují.

Foto: Policie ČR & ZZS & HZS Jihomoravského kraje
Sdílet