Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mateřskou školu Na Kopečku ve Vsetíně zachvátil cvičný požár, zásah přežila i kuchařka

„Hoří, hoří“ ozývalo se ráno 19. května 2015 ze všech koutů MŠ Na Kopečku ve Vsetíně. Po vytočení čísla 150 se cvičný požární poplach rozjíždí. Všechny děti a zaměstnanci se stačili evakuovat do určeného místa dle evakuačního plánu. Může začít záchrana hořícího objektu.

Vše z dálky společně s dětmi pozorujeme. Hoří v oblasti kuchyně. To už slyšíme houkat požární auta. Míří přímo do naší MŠ. Hasiči rychle vyskákali z vozů a hned se pustili do práce. Nejdříve přišla kontrola, zda v budově nikdo nezůstal a pak se hned pustili do hašení požáru.

Všechno je v pořádku pod kontrolou. Kuchařka zachráněna, oběd bude. To jsme si všichni oddychli. Pro všechny děti to bylo dopoledne plné dobrodružství s obrovským zážitkem a novou zkušeností.

Všechno to bylo jen jako, abychom zjistili, jak rychlo dovedeme opustit s dětmi budovu a přivolat pomoc.

Děti s učitelkami se předem připravovaly a povídaly o důležitosti hasičského povolání. Seznámily se s náročnou nebezpečnou a odpovědnou prací hasiče. Každý měl možnost nahlédnout na vybavení hasičského vozu a vyzkoušet být skutečným hasičem. Loučíme se slovy dráčka Soptíka: „Až vyrostu tak se stanu požárníkem“.

Děkujeme vsetínskému hasičskému záchrannému sboru za bezvadnou spolupráci a budeme moc rádi, když nebudou muset v naší MŠ nikdy opravdově zasahovat.

Děti a zaměstnanci MŠ Vsetín, Na Kopečku
www.mskopecek.cz
Sdílet