Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Otevření nové hasičské zbrojnice SDH Vilice se neslo ve slavnostním duchu

Dne 8. května 2015 se konalo slavnostní otevření nové hasičské zbrojnice sboru dobrovolných hasičů ve Vilicích na jihu Čech.

Akce probíhala jak za přítomnosti obyvatel obce a zástupců obce, tak i samotných členů sboru, členů okrskového sdružení Mladá Vožice v čele se starostou bratrem Pavlem Kubálem a členů okresního sdružení v Táboře, které zastupoval jeho starosta bratr Alois Pazdera a jeden z náměstků bratr Zdeněk Kubále, a dalších hostů z řad okolních sborů.

Obec Vilice se nachází v severovýchodním rohu Jihočeského kraje, jednotka je zařazena jako JPO V.

Všechny přítomné uvítal starosta SDH Vilice Jiří Kudrna, který spolu se starostou obce a zároveň členem SDH bratrem Miroslavem Břendou popsal historii vzniku této zbrojnice. Při příležitosti této události byla také předána z rukou starosty okresního sdružení Medaile za zásluhy nejstaršímu členovi sboru panu Josefu Cirmonovi.

Poté následovalo samotné slavnostní otevření nové zbrojnice s následnou prohlídkou a ukázkami techniky a vybavení sboru, kdy si přítomní mohli mimo jiné prohlédnout nedávno pořízený dopravní automobil Ford Transit, který si upravili členové sboru (spolu s přívěsným vozíkem) pro potřeby zásahů a zároveň k účasti na hasičských soutěžích.

Celá akce byla zakončena ve společenské místnosti spolkového domu, kterého je nová zbrojnice součástí, kde byla prezentována přítomným činnost sboru.

Ohledně finančního zajištění činnosti sboru a rekonstrukce hasičárny se podařilo místnímu SDH za významné podpory obce v letošním a loňském roce získat celkem 153 000 Kč v rámci dotací od Jihočeského kraje. Samotná podpora obce činila v poslední dvou letech částku dalších bezmála 182 000 Kč, za což patří velký dík.

A velký dík patří také všem, kdo se podíleli na přípravě jak slavnostního otevření, tak rekonstrukci zbrojnice a dalších akcí, které SDH Vilice pořádá.

Jiří Kudrna, starosta sboru
Sdílet