Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Muž vyskočil v Plzni z šestého patra, v jeho bytě byla nalezena cvičná protitanková střela

Dnes zhruba šest minut před osmou hodinou ranní přijali policisté obsluhující tísňovou linku oznámení o pádu 42letého muže z okna bytového domu v Plzni na ulici Smrková. Muž bohužel pádem na zem utrpěl zranění neslučitelná se životem, kterým na místě podlehl.

Provedeným šetřením a ohledáním místa činu bylo zjištěno, že muž pravděpodobně vyskočil z okna bytu v šestém patře nemovitosti. Během ohledání místa činu byl v jeho obydlí nalezen podezřelý předmět připomínající střelu. Protože hrozilo reálné nebezpečí, že se jedná o výbušný předmět, který by mohl ohrozit zdraví a životy obyvatel domu, bylo rozhodnuto o evakuaci celého bytového komplexu a jeho bezprostřední­ho okolí.

Do evakuace se zapojili i hasiči Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje, kteří policistům pomohli zajistit a hlídat prostor a v bezprostřední blízkosti přistavili autobusu, kde evakuovaným osobám poskytli azyl. Na místo byl povolán policejní pyrotechnik z Teplic.

Ten po příjezdu podezřelý předmět prozkoumal a určil, že se jedná o cvičnou protitankovou střelu do bojového vozidla pěchoty. Střelu zajistil a odvezl na specializované pracoviště svého útvaru, kde jej bude dále zkoumat. Evakuace byla ukončena pár minut před jedenáctou hodinou dopolední.

Všichni občané se mohli bezpečně vrátit do svých domovů. Během evakuace nebyl nikdo zraněn. V souvislosti s nálezem rakety nedošlo k žádným škodám na zdraví ani majetku.

por. Ing. Hana Štefflová
Policie ČR
Sdílet