Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči z firmy Biocel Paskov mají nový technický automobil, postaven je na podvozku Iveco Daily

Hasičský záchranný sbor podniku Biocel Paskov zařadil v březnu do svého vozového parku nový technický automobil Iveco Daily 50C17. Iveco tak nahradilo 20 let starý RZA a PPLA na podvozcích Ford Transit.

Pětitunový podvozek se vznětovým motorem o výkonu 125 kW (170 koní) je vybaven šestistupňovou převodovkou s automatizovaným ovládáním a elektronickým řízením.

Technický automobil má kabinu pro tříčlennou posádku a zadní nákladový prostor, ve kterém je zástavba rozdělena na tři části.

Z boku přístupné prostory jsou svým převažujícím vybavením určeny pro zásahy u dopravních nehod (vpravo) a likvidaci požárů (vlevo).

Vybavení chemické a technické služby (zásahy s výskytem nebezpečných látek, lezecká výstroj, dýchací technika) je umístěno v zadní části zástavby, do které je přístup zezadu dvoukřídlými dveřmi. Tady jsou také umístěna zdravotnická pojízdná nosítka Spencer Enduro, která jsou využívána k transportu zraněných nebo zdravotně indisponovaných osob z nepřístupných a pro techniku vzdálených míst v areálu podniku. Díky své zcela omyvatelné konstrukci mohou být využita i při záchraně osob z nebezpečné zóny.

Na pravé hraně střechy automobilu je napevno uchycena dálkově ovládaná markýza pro případ dlouhodobých zásahů a ochranu před nepříznivými vlivy počasí.

V přední části na střeše se nachází modrá světelná rampa Premier Hazard, v zadní části světelná alej oranžové barvy stejné značky. K výstražnému zařízení modré barvy patří i šestice kusů přídavných LED světel umístěných v přední masce, na boku vozidla i vzadu.

Přečtěte siCAS 20 Scania 4x2 HZSP Biocel Paskov byla dodána společností SPS Slatiňany

Vnitřní prostory zástavby včetně okolí automobilu, jsou osvětleny v LED provedení.

Pro podporu velitele a bezproblémovou komunikaci s Integrovaným bezpečnostním centrem, resp. KOPIS bude ve vozidle v nejbližší době instalovaný výjezdový tablet.

Hasičský záchranný sbor podniku Biocel Paskov a. s.
Sdílet