Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zasahovali u vážné dopravní nehody vlaku a nákladního auta ve Frýdlantu nad Ostravicí

Celkem čtyři jednotky hasičů spolu s dalšími složkami IZS zasahovaly u nahlášené dopravní nehody nákladního automobilu a osobního vlaku na železničním přejezdu ve Frýdlantu nad Ostravicí. Při události mám hlášenu jednu zraněnou osobu.

Operační středisko HZS MSK obdrželo hlášení o dopravní nehodě od kolegů z Policie ČR v pátek 5. 6. 2015 těsně po čtvrt na šest v podvečer. Na místo byly postupně vyslány čtyři jednotky hasičů, a to tři jednotky profesionálních hasičů (stanice HZS MSK ve Frýdku – Místku, jednotka drážních hasičů SŽDC z Ostravy a Přerova) a jedna jednotka sboru dobrovolných hasičů z Frýdlantu nad Ostravicí.

Po příjezdu první jednotky hasičů na místo dopravní nehody bylo zjištěno, že se na železničním přejezdu střetl osobní vlak s nákladním automobilem. Zraněný řidič z nákladního automobilu byl již mimo vozidlo, nemusel být tedy z vraku vyprošťován. Hasiči zabezpečili vozidla proti vzniku požáru a pomáhali kolegům ze ZZS MSK s ošetřováním zraněné osoby. Také byli zkontrolováni cestující z vlaku, bylo naštěstí zjištěno, že nebyl žádný z nich zraněn. Hasiči pomohli asi stovce cestujících vystoupit z vlaku, jejich přepravu do cílové stanice zajistil přepravce náhradním způsobem.

Při dopravní nehodě došlo také k úniku provozních kapalin z nákladního automobilu, hasiči zajistili jejich sanaci pomocí sorbentu. Po příletu vrtulníku ZZS MSK na místo dopravní nehody pomohli hasiči s naložením zraněné osoby do vrtulníku.

Nakonec bylo místo dopravní nehody předáno Policistům z Policie ČR a jednotce drážních hasičů, která zabezpečila zprůjezdnění trati.


Informace od Drážní inspekce
Mezi Frýdlantem nad Ostravicí a Pržnem se střetl osobní vlak jedoucí z Ostravy do Valašského Meziříčí s nákladním automobilem.

Nehoda se udála na železničním přejezdu zabezpečeném výstražnými kříži, které jsou doplněny dopravními značkami STOP. Při nehodě byl zraněn řidič nákladního automobilu. Provoz na trati je zastaven.

Sdílet