Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

TFA Díly 2015 vyhrál Pavel Kouřík s náskokem čtyřiceti vteřin

Třetí ročník TFA Díly se v rámci Šumavské ligy v disciplínách TFA odehrával v sobotu 18. 7. 2015 v centru horské vesničky Díly. Soutěže se zúčastnilo na třicet závodníků z celé České republiky z řad dobrovolných i profesionálních hasičů.

Úkolem závodníků bylo roztáhnout hadice B na 60 metrů, smotat dvě hadice B a následně je uložit do boxu, provést 80 úderů v hammerboxu, transportovat figurínu na 50 metrů, zdolat dvoumetrovou barieru, postupně dopravit 2 ks žebříků, každý o dvou žebřících k lešení a následně je opřít o lešení, vystoupat na lešení, vytáhnout závaží.

Dále závodník pokračoval během do svahu, kde na něj čekal monitor, kam napojil proudnici a pokračoval k další disciplíně, kde přenesl dva kanystry. Poslední disciplínou byl tunel, kde závodník musel pronést kanystr tam i zpět a následoval závěrečný běh do cíle.

Celou trať závodníci překonali v kuse bez přestávky a v kompletním třívrstvém zásahovém oděvu, zásahových botách a dýchacím přístrojem Dräger, který sloužil pouze jako zátěž. V jednu chvíli rtuť teploměru ukazovala ve stínu 34 °C. Závodníci se tedy museli prát, nejen s náročnou tratí, ale i s velikým horkem, které ten den panovalo.

  1. Kouřík Pavel – 04:52,68
  2. Rendl Antonín – 05:32,59
  3. Pecka Petr – 05:37,66

Soutěžilo se ve dvou kategoriích, kategorie A do 35 let a kategorie B nad 35 let. Zajímavé bylo, že v celkovém pořadí jsou na druhém a třetím místě závodníci z kategorie B, tedy nad 35 let.

Hlavní ceny do soutěže věnovali: Dräger – přilba HPS 7000 PRO, Vochoc Good Pro – nehořlavé triko a kuklu od firmy Devold, GA Energotechnik – značkové bundy a mikiny, jízda v elektromobilu, Eurolamp – xenonové a LED svítilny Streamlight. Dalšími partnery byli: Eccotarp, Probo, Prabos, Luing Pyrex, Hawle, Jan Látka, Ano, obec Díly, Hasičský záchraný sbor Plzeňského kraje, Požáry.cz, Deník, Firessport.eu. Po celou dobu závodu byla možná prohlídka elektromobilu Volkswagen e-Golf firmy GA energotechnik, stánkový prodej Dräger a propagačních předmětů Šumavské ligy.

SDH Díly
Sdílet
Přiložené soubory
výsledky TFA Díly 2015.pdf zobrazit online PDF 195 kB
Seriál: Šumavská liga v disciplínách TFA