Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Uvnitř hořícího bytu v Plzni hasiči nalezli popáleného člověka, plameny způsobily škodu za 100 tisíc

V Plzni vyjely jednotky ze Středu a Košutky k požáru bytu v ulici Hřímalého. Poté, co jednotky dorazily k místu události, započaly s průzkumem domu. Požár byl nahlášen ve 4. nadzemním podlaží, ale z oken do ulice nebylo vidět žádný kouř ani jiné příznaky hoření.

Velitel zásahu vyslal do domu průzkumnou skupinu a sám provedl obhlídku objektu ze dvora. Z této strany se k okna valil hustý černý kouř. Na základě tohoto zjištění nařídil průzkumné jednotce násilný vstup do bytu s ohledem na podezření na osobu uvnitř.

Průzkumná skupina zahájila neprodleně hasební a záchranné práce, při nichž nalezli na gauči v obývacím pokoji popáleného muže v bezvědomí. Hasiči ho v evakuační plachtě odnesli do sanitky. Během transportu mu poskytli kyslíkovou terapii. Po předání pacienta hasiči dále vypomáhali s ošetřováním zraněného.

Zakouřené prostory bytu se podařilo rychle odvětrat pomocí přetlakové ventilace. Zplodiny hoření se nedostaly do nižších pater.

Po uhašení požáru hasiči překontrolovali byt a půdu nad ním pomocí termokamery, skrytá ohniska nenalezli. Hasební vodu odsáli hasiči průmyslovým vysavačem.

Požár napáchal škody předběžně za 100 tisíc korun, uchráněné hodnoty se odhadují na 1 milion korun. Z možných příčin vzniku požáru byla vyloučena technická závada.

Pavla Jakoubková
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje
Sdílet