Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Češi opět porážejí svět, máme nejtvrdší hasiče a přidáváme dalších pět medailí v Ultimate Firefighter

Na Světových policejních a hasičských hrách v americkém Fairfaxu pokračoval druhým dnem závod jednotlivců v disciplíně Ultimate Firefighter. Na start se postavilo hned osm českých borců, pět z nich doplnilo sbírku medailí z prvního dne.

V kategorii mužů nad 18 let zvítězil Jan Haderka, nad 30 let Lukáš Novák a nad 35 let Roman Viej. Všem třem se tedy při slavnostním vyhodnocení houpaly na krku zlaté medaile. Na stupních vítězů stanuli také Stanislav Kalvoda, který v kategorii nad 35 let vybojoval stříbro a Lukáš Koutník, který získal bronzovou medaili v kategorii nad 30 let.

Na Světových hasičských hrách v americkém Fairfaxu zásahové oděvy GoodPRO – Lenzing FR zlaté medaile. V disciplíně Ultimate Firefighter – jednotlivci zvítězili Lukáš Novák v kategorii nad 30 let a Jan Haderka v kategorii nad 18 let. Oba čeští reprezentanti závodí v zásahových oděvech GoodPRO FR4 FireBull speciál TFA.

Standa využil přítomnosti nás, hrdinných redaktorů, a s pomocí Martinova cílového videa a Kubovy bezvadné angličtiny ze sebe setřásl hrozbu desetivteřinové penalizace, která by možná nezměnila výsledek, ale jistě by zanechala nepříjemnou skvrnu na jeho pomyslném čistém štítu.

Přečtěte siNa Světových policejních a hasičských hrách v Americe vlály české vlajky, vybojovali jsme tři medaile v disciplíně Ultimate Firefighter

Své síly v jedinečném závodě proti světové konkurenci změřili i bratři Jiří a Martin Štáblovi. Ti se „na bednu“ nedostali, Jiří si však ze Světových her odváží bronz, který po korekci výsledků získal již v sobotu v závodě v běhu do schodů.

Náladu celého českého týmu mírně brzdilo zranění Martina Plška, který byl rovněž aspirantem na medailovou pozici. Bohužel si při plnění disciplíny na jednom z úseků přivodil problémy se zády a musel být převezen na ošetření do nemocnice. Na vyhlášení se však již díval přímo v místě dění a bude jistě brzy v pořádku.

Sdílet
Seriál: WPFG 2015: Fairfax