Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U požáru rodinného domu v Třebíči zasahovaly čtyři jednotky, majiteli vznikla škoda za 1,5 milionu korun

Ve 13.06 hod byl na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ohlášen požár trávy u domu na ulici Zdislavina v Třebíči. Na místo události vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanice v Třebíči a Náměšti nad Oslavou společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů ze Starče a Jaroměřic nad Rokytnou.

Provedeným průzkumem místa zásahu hasiči zjistili, že hoří nejenom suchá tráva ve stráni, ale také přístavky u rodinného domu a část rodinného domu. Požár se velmi rychle šířil. Ještě před příjezdem hasičů na místo události z domu strážníci Městské policie evakuovali dvě osoby a psa. Z jednoho z přístřešků hasiči vynesli a následně ochlazovali propanbutanovou­ láhev.

Na likvidaci požáru hasiči nasadili několik vodních proudů a po několika desítkách minut se jim podařilo požár lokalizovat. Dohašovací a likvidační práce na místě probíhaly až do půl páté odpoledne, kdy se zasahujícím hasičům podařilo požár uhasit.

Škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na 1,5 milionu korun. Uchráněny byly hodnoty za 5 milionu korun. Při požáru ani samotném zásahu se nikdo nezranil.

Příčina vzniku požáru se nadále vyšetřuje

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet