Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ke smrtelnému zranění osoby došlo při střetu dvou osobních automobilů a motorky u obce Nosislav na Brněnsku

Vážná dopravní nehoda na Židlochovicku si vyžádala jeden lidský život a pět zraněných. Srazila se dvě osobní auta a motocykl. Na místě přistál vrtulník LZS.

Na silnici spojující Židlochovice a Žabčice se v prudké zatáčce srazily dvě osobní auta. Do nehody se zapletl i motorkář. V osobním vozidle Felicie cestovali dvě ženy a dva muži. Po srážce skončil jeden muž mimo vozidlo, ostatní cestující zůstali zaklíněni v autě. Při nehodě se zranil i řidič osobního auta Octavia a řidič motorky.

Hasiči hned po příjezdu zabezpečili vozidla proti vzniku požáru. Z důvodu jiskření elektroinstalace hrozilo reálné nebezpečí vzplanutí vozidel. Hned poté začali s vyprošťováním tří zaklíněných osob. Po vyproštění řidiče zahájili jeho oživování. Veškerá snaha byla ale marná. Zranění nebyla slučitelná s životem.

Dále hasiči asistovali při ošetření zraněných osob. Čtyři zraněné osoby transportovala zdravotnická záchranná služba sanitními vozy k dalšímu ošetření. Těžce zraněná spolujezdkyně byla transportována letecky.

Po vyšetření dopravní nehody ze strany policie naložili hasiči havarovaná vozidla na odtahovou službu a uklidili následky střetu. Uniklé provozní kapaliny se podařilo zachytit a nedošlo tak k ohrožení životního prostředí.

David Jirouš
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet