Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Třináct jednotek hasilo požár pole u obce Babice na Třebíčsku, plameny se rozšířily i do lesa

Celkem třináct jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů se třinácti cisternovými automobilovými stříkačkami a další technikou zasahovalo v pondělí po jedné hodině odpoledne u rozsáhlého požáru pole u obce Babice na Třebíčsku. Ještě před příjezdem prvních jednotek na místo události se plameny stihly rozšířit na přilehlý les.

Celkově požár zasáhl 8 hektarů strniště, 16 hektarů lesního porostu a poničil i čtyři myslivecké posedy. Zasahujícím jednotkám se podařilo požár, který se velmi rychle a nebezpečně šířil dostat pod kontrolu po čtyřech hodinách intenzivního hašení. Ve večerních hodinách převzali dohled nad požářištěm dobrovolní hasiči z Babic a Lesonic.

Majetková škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na částku 550 tisíc korun. Požár zapříčinila jiskra, který odlétla ze stroje při sečení strniště.

U požáru zasahovaly jednotky profesionálních hasičů ze stanic v Moravských Budějovicích a Třebíči společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Lesonic, Babic, Čáslavic Cidliny, Moravských Budějovic, Jaroměřic nad Rokytnou, Rokytnice nad Rokytnou, Starče, Želetavy a Mastníku. Vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet