Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Plameny z hořící kůlny ve Valašských Kloboukách ohrožovaly sousední domy

Šest minut po druhé hodině noční vyhlásil operační důstojník krajských hasičů požární poplach jednotkám profesionálních a dobrovolných hasičů ze stanice Valašské Klobouky a obce Brumov. Tři cisternové vozy směřovaly na místo hlášeného požáru kůlny na ulici Sychrov.

Jak bylo následně zjištěno požár zasáhl jednopodlažní hospodářskou přístavbu, která navazovala na obytné prostory a v jejíž bezprostřední blízkosti byly další dva rodinné domy. V době příjezdu hasičů na místo byl plameny zasažen celý interiér přístavby včetně sena uloženého v půdním prostoru. Hasiči se soustředili na likvidaci hlavního požáru a také na ochranu přilehlých objektů. To se jim také podařilo a k rozšíření požáru nedošlo. Štěstím v neštěstí bylo i to, že přístavba měla plechovou střechu, která pomohla udržet plameny v objektu.

Po lokalizaci požáru provedli hasiči dohašení jednotlivých ložisek hoření a rozebrání střešní konstrukce. K doplnění zasahujících cisteren bylo využito i blízkého hydrantu. Před šestou hodinou ranní byly dvě ze zasahujících jednotek odeslány na své stanice, na místě zůstali jako dohled pouze místní dobrovolní hasiči. Při události nedošlo k žádnému zranění civilních osob nebo zasahujících hasičů.

V dopoledních hodinách se na místo události vrátí také vyšetřovatelé hasičů o policistů, kteří budou zjišťovat příčinu vzniku požáru a výši způsobené škody.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet