Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

CAS 60 Iveco Trakker od firmy Kobit využívají hasiči podniku Synthesia Pardubice

Na šestikolovém podvozku Iveco Trakker postavila firma Kobit novou cisternovou automobilovou stříkačku pro Hasičský záchranný sbor podniku Synthesia Pardubice.

CAS 60 je poháněna přeplňovaným vznětovým šestiválcem F3HFE611 Cursor 13 o výkonu 450 koní, splňujícím emisní normu Euro 6. Maximální rychlost je omezena na 110 kilometrů za hodinu. O přenos hnacích sil na kola zadní nápravy se stará dvanáctistupňová automatizovaná převodovka Tronic ll.

Lanový naviják na předním nárazníku má tažnou sílu 5,5 tun.

Nástavba je modulová, z hliníkových profilů, olepená hliníkovým plechem. Nádrže na hasivo jsou z nerezavějící oceli, automobil uveze 8 500 litrů vody a 1 500 litrů pěnidla. V automobilu je zabudováno čerpací zařízení THZ 6000, naviják pro zásah vysokotlakou vodou je umístěn v levé zadní roletě. Pod přední nárazník je vyvedena asanační lišta s plochými hubicemi.

Přední a zadní modul nástavby je určen pro úložné prostory – na každém boku má Iveco dvojici schrán s příslušenstvím, které jsou kryty hliníkovými roletkami s podélným madlem. Většina výbavy je uložena na výsuvných či výklopných prvcích.

Vpravo najdeme kromě elektrocentrály a motorového kalového čerpadla rovněž čerpadlo turbínové a kalové. Nechybí ani sada hydraulického vyprošťovacího zařízení značky Holmatro.

Levá strana patří například motorovým pilám či přetlakovému ventilátoru.

Sdílet