Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tatra Phoenix zaparkovala ve Strupčicích na Chomutovsku díky dotaci od HZS ČR i místní těžební společnosti

19. září 2015 se na dlouho zapíše do historie obce Strupčice na Chomutovsku. V místním sportovním areálu hasiči slavnostně převzali Tatru Phoenix a výrazně tak omladili svůj stávající vozový park.

Za přítomnosti mnoha desítek místních občanů, starosty, členů jednotky i dalších významných hostů, mezi nimiž nechyběli ani němečtí kolegové, najela Tatra za zvuku majáků do areálu a už nic nebránilo slavnostním projevům. Slova se postupně ujali všichni, kteří měli k celému průběhu získávání nové cisterny co říci.

Když kluci v pondělí s cisternou přijeli, říkal jsem, že nás tohle auto musí přežít. Doufám že tu bude jezdit alespoň 40 let a bude fungovat ke spokojenosti všech.

starosta obce Strupčice Luděk Pěnkava

Přítomný farář následně požehnal nejen technice, ale i lidem a už nic nebránilo tomu, aby si všichni zájemci přistavenou cisternu prohlédli zblízka.

Obec Strupčice se nachází v okrese Chomutov v Ústeckém kraji. Leží asi 8 kilometrů východně od Chomutova. Severně od obce se nachází dobývací prostor Lomu Vršany a na východě ji od Malého Března odděluje těleso rekultivované výsypky. Žije zde asi 850 obyvatel.

Obdiv je dle zástupce dodavatelské firmy nutné vyjádřit všem, kteří připravovali zadání technické dokumentace k celé zakázce. Žádná z ostatních firem se tak neodvolala a nová Tatra tak mohla být rychle dodána.

Přečtěte siPrvní cisterna na podvozku Tatra 158 Phoenix s dlouhou kabinou byla představena na letošním Pyrosu společností THT Polička

Zastupitelstvo obce Strupčice bylo v průběhu března roku 2015 informováno o přidělení dotace ve výši 2,5 milionu od HZS ČR na pořízení nové cisternové automobilové stříkačky. Na konci května zastupitelé schválili vyhlášení veřejné zakázky na dodavatele.

Na konci června už bylo jasné, že zájem o dodání cisterny mají firmy KOBIT – THZ, FIREFIGHTING TECHNOLOGY INT., Ziegler Hasičská Technika, THT Polička a WISS CZECH. Koncem července pak byla vybrána nejvýhodnější nabídka od společnosti THT Polička, s.r.o. – a to s nabídkovou cenou 5.490.980 Kč s DPH.

Sdílet