Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

K požáru v přízemí rodinného domu v obci Boharyně vyjely tři hasičské jednotky

Tři jednotky hasičů vyjely v úterý 22. září 2015 odpoledne k ohlášenému požáru v přízemí rodinného domu v obci Boharyně. Událost byla na operační středisko HZS Královéhradeckého kraje ohlášena v 15:42 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové – stanice Pražská a dobrovolní hasiči z Nechanic.

Později na místo vyjela také jednotka profesionálních hasičů z centrální stanice Hradec Králové s dýchací technikou pro zasahující hasiče.

Po příjezdu první jednotky na místo určení bylo zjištěno, že hoří v objektu bývalých potravin. Ten byl přestavěný na rodinný dům, jehož součástí byla také provozovna archivu. V obytném domě se nacházela jedna žena, která se dostala za pomoci sousedů bezpečně ven ještě před příjezdem hasičů.

Kvůli hustému kouři a špatnému přístupu byl zásah velmi komplikovaný. Hasiči museli po celou dobu zasahovat v dýchacích přístrojích a oheň v archivu se jim podařilo dostat pod kontrolu krátce před 17. hodinou. Následně museli vyklidit horní regály, kde plameny nejvíce poškodily uložené dokumenty. Požár se podařilo zlikvidovat v 18:42 hodin.

Příčinou vzniku požáru byla technická závada na zářivkovém světle na stropě místnosti. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 1,2 miliony korun, z toho 200 tisíc na domě a milion na uložených dokumentech.

Uchráněné hodnoty na rodinném domě činí tři miliony a na uložené dokumentaci dalších 10 milionů korun.

Při požáru nebyl nikdo zraněn.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet