Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při střetu vlaku s dodávkou v Mladých Bukách na Trutnovsku byli zraněni tři lidé, jednu osobu hasiči vyprošťovali

Dnes 9. října 2015 krátce před sedmou hodinou ráno došlo u železniční stanice v Mladých Bukách na Trutnovsku ke střetu osobního vlaku s dodávkou. Ta vjela na železniční přejezd v momentě, kdy do stanice vjížděl vlak jedoucí z Trutnova do Svobody nad Úpou.

Dodávka se čtyřčlennou posádkou skončila částečně natlačená pod betonovým nástupištěm a zábradlím. Na místo události ihned vyjeli profesionální hasiči z Trutnova, dobrovolní hasiči z Mladých Buků a také hasiči HZS podniku Správy železniční dopravní cesty Nymburk.

Při příjezdu královéhradeckých hasičů na místo určení byli tři spolujezdci mimo dodávku, z toho jeden neutrpěl žádné zranění. Řidič zůstal uvězněný v kabině, která byla natlačená na zábradlí. Hasiči museli pomocí speciálního hydraulického nářadí uvolnit zábradlí a vyprostit řidiče ze zdemolovaného auta. On a další dva spolujezdci byli následně převezeni na ošetření do nemocnice.

Ve vlaku cestovalo zhruba 30 lidí, kteří vyvázli bez zranění. Hasiči provedli u dodávky protipožární opatření a zamezili úniku provozních kapalin. Po příjezdu drážních hasičů z Nymburka se vrátily jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů Královéhradeckého kraje zpět na své základny.

Foto: Policie ČR & HZS ČR
por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet