Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru sklípku v Bořeticích zemřel člověk, na místě zasahovalo šest jednotek

K požáru vinného sklípku v oblasti Kraví Hory v Bořeticích vyjížděli hasiči krátce před půlnocí. Při jejich příjezdu byla střecha řadového sklípku v plamenech. V podkroví objektu nalezli hasiči muže bez známek života.

K události vyjeli hasiči z požární stanice Hustopeče, Břeclav a JSDH Bořetice, Brumovice, Kobylí a Velké Pavlovice. Po průzkumu na místě zjistili, že je plameny zasažena celá střecha vinného sklípku o půdorysu cca 4 m2 a oheň se rozšířil i do půdního prostoru sousedních sklepů.

Hasiči pomocí nastavovacích žebříků zahájili hasební práce na střešní konstrukci objektu a ochlazováním zabránili rozšíření požáru na sousední objekty. Jednotky postupně rozebraly poškozené střešní konstrukce a dohasily skrytá ohniska. V prostoru půdní vestavby nalezli muže bez známek života.

Při zásahu se zranili dva dobrovolní hasiči a jeden z majitelů vinného sklípku. Vyšetřování na místě události bude ve spolupráci s Policií ČR dnes pokračovat. Příčinu vzniku požáru ani výši škody vyšetřovatel zatím nestanovil.

Kpt. Bc. Pavla Pražáková
HZS Jihomoravského kraje
Sdílet