Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár opravované střechy sportovní haly v Novém Jičíně likvidovalo pět jednotek

Pět jednotek hasičů zasahovalo v pátek 13. 11. 2015 odpoledne v Novém Jičíně u požáru střechy sportovní haly a krytého bazénu v Novém Jičíně, jejíž krytina se nyní rekonstruuje. Požár se obešel bez zranění, předběžná škoda na nově položené lepenkové krytině, peci na asfalt a stavebním materiálu byla hrubě odhadnuta na 200 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je zatím v šetření.

Operační středisko hasičů bylo o požáru informováno krátce po pátečním poledni. Na místo vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice v Novém Jičíně třemi vozidly, včetně automobilového žebříku AŽ 30 Iveco, společně s ní čtyři jednotky dobrovolných hasičů – Starý Jičín, Hodslavice, Příbor a Kopřivnice.

Na střeše sportovního objektu hořela pec na asfalt (kterým se zalévají spáry), lepenková krytina („ipa“) jak nově položená, tak na několika paletách, kde stálo i pěnové sklo, vedle toho dvě tlakové lahve na propan butan (10 a 33 kg). Hořelo na celkové ploše střechy 10 × 8 metrů. Hasiči dostali oheň pod kontrolu za 20 minut, dohašení jim zabralo dalších 45 minut.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet