Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nová hasičská zbrojnice v Krásné Lípě na Děčínsku poslouží i komunitnímu životu obyvatel

Od poloviny listopadu roku 2015 si hasiči v Krásné Lípě užívají nové hasičské zbrojnice, za přítomnosti významných hostů, členů okolních jednotek i občanů města byla slavnostně otevřena 14. 11. 2015.

Přejeme hasičům, aby zbrojnice sloužila především ke společným schůzkám, výcviku nových členů – především mládeže – a k údržbě techniky.

Našim hasičům, kteří po dlouhá léta kromě svých hasičských povinností obětavě pomáhají i při všech větších městských akcích dále přejeme, aby požární sirény připomínaly pouze první středu v měsíci a aby ostrých výjezdů v našem městě, jeho okolí a v lesích národního parku bylo co nejméně.

uvedl slavnostní akt Milan Sudek, bývalý starosta Krásné Lípy


Projekt s názvem „Rekonstrukce požární zbrojnice v Krásné Lípě pro občanskou vybavenost a komunitní život“ byl realizován v letech 2014 – 2015 díky Regionálnímu operačnímu programu Regionu soudržnosti Severozápad.

Nejedná se tak pouze o jednoúčelovou hasičárnu, nad garážemi jsou prostory pro setkávání a komunitní život. Celkové náklady projektu se pohybovaly okolo třinácti milionů, samotné stavební práce se vešly do milionů jedenácti.


V loňském roce jsme společně s našimi hasiči oslavili 150. výročí od jejich založení a jako dárek dostali nové vozidlo – a slušelo se dodat ještě garáž. To se nám podařilo teď, byť s malým zpožděním.

Můžete tak hasičárnu brát jako opožděný dar, či předčasný vánoční dárek.

Jan Kolář, starosta Krásné Lípy

Přečtěte siKe 150. výročí dostali hasiči v Krásné Lípě novou Tatru, brzy začnou opravovat i hasičárnu

Když jsem v roce 1990 nastupoval do rady města, měl jsem velmi zkreslené představy o tom, co to je, dělat hasiče. Až časem jsem si uvědomoval, že je vše složitější – že není vše jen o zásazích u požárů a nehod – ale naši hasiči pomáhají s další řadou věcí. Bez hasičů si neumím představit celou řadu aktivit, které ve městě pořádáme.

Ve městě jsme realizovali možná více jak sto velkých projektů za 800 milionů korun, ale to, co nám ještě chybělo, byla právě zbrojnice. Na takové užitečné věci, jako je požární zbrojnice, nejsou a nebyly peníze – či jich je málo. Takže trvalo dlouhá léta, než se nám podařilo finance získat a přeměnit starou hasičárnu na novou. Doufám proto, že bude dobře sloužit.

Zbyněk Linhart, senátor Parlamentu ČR a bývalý starosta Krásné Lípy

Přečtěte siV Krásné Lípě jezdí Tatra 815, má prodlouženou kabinu a zkrácenou nástavbu

Nikdy se netajím tím, že si hluboce vážím práce dobrovolných hasičů. Kromě zásahů uděláte i mnoho práce, pracujete s dětmi, pomáháte zajistit spoustu akcí a mnozí z vás mají hasičinu jako celoživotního koníčka.

Myslím si, že to co pro vás město realizovalo, je naprosto zasloužené. Dovolil bych si tedy popřát, aby se vám dařilo.

Oldřich Bubeníček, hejtman Ústeckého kraje

Sdílet