Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru vybydleného panelového domu na chanovském sídlišti v Mostě hasiči evakuovali několik osob

Rozsáhlý požár zčásti vybydleného panelového domu na chanovském sídlišti zaměstnal ve středu večer tři hasičské jednotky a vyžádal si i evakuaci šesti obyvatel z jednoho bytu. Šlo o čtyři děti a dva dospělé, přičemž muž byl na invalidním vozíku.

Hasiči a přivolaní policisté mostecké hlídkové služby je do bezpečí evakuovali i pomocí výškové techniky. Někteří lidé pak skončili v mostecké nemocnici, poté co se nadýchali kouře.

Na místě zasahovaly tři hasičské jednotky. Vedle profesionálních hasičů z Mostu to byli i hasiči podniku Severní energetická a dobrovolní hasiči z Braňan. Podle velitele zásahu Dana Schwambergera šlo o rozsáhlý požár v neobydlené části panelového domu.

Plameny se postupně rozšířily do třech bytových jednotek v několika patrech. V jednom z bytů plameny uvěznily šest obyvatel. Hasiči, kteří museli v objektu zasahovat v dýchací technice, je postupně dostali všechny do bezpečí.

Ve stejném, téměř vybydleném panelovém domě, hořelo v minulosti již několikrát. I tentokrát hořely odpadky a nepořádek v objektu. I nyní na místě posléze hasičům a záchranářům z preventivních důvodů asistovaly hlídky státní i městské policie.

Z celého panelového domu jsou přitom obydleny pouze dvě bytové jednotky. Ostatní jsou ve zdevastovaném stavu. Policisté hlídkové služby pak ještě několik hodin dohlíželi na panelový dům.

JV PRESS / Jan Vraný – www.jvpress.cz
Sdílet