Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zasáhl kotelnu rodinného domu ve Slatině, hasiči svým rychlým zásahem uchránili celý rodinný dům

Čtyři jednotky hasičů zasahovaly v neděli 29. 11. 2015 v podvečer u požáru přístavku u rodinného domu ve Slatině na Novojičínsku. Včasný zásah hasičů zabránil většímu rozšíření plamenů na dům.

Krajské operační a informační středisko v Ostravě bylo o požáru informováno krátce před půl osmou hodinou večerní. Na místo události byla ihned vyslána jednotka HZS MSK ze stanice Bílovec a s ní jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí Slatina, Tísek a Bílovec.

Po příjezdu první jednotky na místo události byl přístavek o rozměrech přibližně 10×10 metrů zcela pohlcen plameny, ty se již po stěně a pod střechou šířily na přilehlý rodinný dům.

Místní dobrovolní hasiči, kteří na místo přijeli jako první, okamžitě rozvinuli vodní proud a v první fázi zastavili šíření plamenů, které již pohlcovaly okna v druhém nadzemním podlaží rodinného domu. Následně se na místo dostavily další povolané jednotky, které se ihned zapojily do hasebních prací. Hasiči poté rozebrali část střechy rodinného domu, kterou oheň zasáhl, a zkontrolovali konstrukci termokamerou. Po ochlazení pomohli místní hasiči majiteli postupně vrátit všechny střešní tašky na své místo.

Požár se hasičům podařilo dostat pod kontrolu za několik minut po příjezdu, úplně zlikvidován byl asi za hodinu. Vyšetřovatel hasičů stanovil předběžně škodu způsobenou požárem na 300 tisíc korun, uchráněny byly další hodnoty za několik set tisíc korun. Příčina vzniku požáru je v šetření.

kpt. Ing. Petr Holub
zastupující tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet