Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dobrovolní hasiči v Červené Vodě se pyšní novou cisternou Tatra, přispěl na ni Pardubický kraj

Vánoční dárek v podobně nového cisternového vozu na podvozku Tatra převzali koncem prosince 2015 do užívání dobrovolní hasiči z Červené Vody. Také díky finanční podpoře Pardubického kraje mohl být nahrazen 25 let starý automobil, který již neumožňoval účast hasičů na zásazích.

Nákup hasičského vozu jsme podpořili v rámci dotačního titulu částkou 300 tisíc korun. Uvědomujeme si, že dobrovolní hasiči jsou často prvními, kteří se do místa nehody či požáru dostávají, a proto je nezbytné, aby i jejich technika odpovídala standardům 21. století,

uvedl hejtman Martin Netolický.

Finanční pomoci si cení i starosta obce Červená Voda Petr Mareš. „Také díky pomoci Pardubického kraje se nám podařilo realizovat nákup cisternového vozu s nádrží o objemu čtyři tisíce litrů v celkovém nákladu přesahujícím pět a půl milionu korun,“ uvedl starosta.

Impulzem pro pořízení zásahového vozidla byla dvou a půl milionová dotace z fondu zábrany škod České kanceláře pojistitelů.

Činnost dobrovolných hasičů v Pardubickém kraji je nezastupitelná. Podílí se na rozvoji požární ochrany nejen ve vztahu k jednotkám Sdružení dobrovolných hasičů obcí a měst Pardubického kraje, ale i při ochraně obyvatelstva.

Hasiči v malých obcích jsou i základem společenského života, ale jsou často i jediní, na koho se může starosta obce obrátit o pomoc například při úklidu obce nebo zajištění různých akcí.

Sdílet