Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Lelekovicích na Brněnsku hasiči převzali klíče od nové cisterny na podvozku MAN

Dobrovolní hasiči v Lelekovicích mají nové auto – v úterý 22. prosince 2015 se před zdejší hasičskou zbrojnicí uskutečnilo jeho slavnostní předání a žehnání. Klíče od nové cisternové stříkačky značky MAN převzali dobrovolní hasiči z Lelekovic za asistence hejtmana Michala Haška.

Hejtman Hašek vyzdvihl činnost dobrovolných hasičů:

Pokud se cokoli dramatického děje na jižní Moravě – ať už jsou to povodně, nebo sesuvy či jiné mimořádné události – tak jako šéf integrovaného záchranného sytému dobře vím, že bez dobrovolných hasičů by to nešlo zvládnout.


Za posledních sedm let jsme do složek integrovaného záchranného systému tady na jižní Moravě investovali 240 milionů korun. Letos i příští rok to bude jen pro dobrovolné hasiče 50 milionů korun – ať už na novou techniku nebo na hasičské zbrojnice.

Od příštího roku se otevírá také nový vládní program. Je to poprvé v historii, kdy si dobrovolní hasiči budou moci sáhnout i na státní peníze. To je způsob, jak vám můžeme poděkovat za vaše nasazení, za vaši práci,

konstatoval hejtman

Dále zdůraznil, že bez dobrovolných hasičů by ve městech a vesnicích často nefungoval ani spolkový život. Michal Hašek přítomným také poděkoval za kvalitní spolupráci sboru s Jihomoravským krajem v uplynulém roce a popřál krásné Vánoce a vše nejlepší do roku nového.

Vozidlo MAN bylo pořízeno za 3 596 000 Kč, veřejnou zakázku pod názvem „Nové hasičské auto pro obec Lelekovice“ vyhrála společnost KOBIT –THZ, s.r.o.

Výjezdová jednotka sboru dobrovolných hasičů v Lelekovicích má v současnosti 17 členů, při sboru též fungují mladí hasiči, kteří se pravidelně účastní soutěží ligy mládeže.

Foto: Jihomoravský kraj & KOBIT –THZ
www.kr-jihomoravsky.cz
Sdílet