Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár v obchodě v Bílovci způsobil škodu za 800 tisíc korun

Škodu 800 tisíc korun má na svědomí sobotní podvečerní požár obchodu se zdravotnickými potřebami v Bílovci. Kromě obchodu a bytu nad prodejnou, byla kouřem zasažena i sousedící budova městské knihovny v Bílovci. Při požáru nedošlo ke zranění nebo usmrcení osob.

Operační a informační středisko HZS Moravskoslezského kraje přijalo tísňový hovor ohlašující požár v obchodě na náměstí v Bílovci odpoledne v 15:15 hod v sobotu 2. ledna 2016. Krátce na to byly na místo události vyslány tři hasičské jednotky, jednotka HZS MSK z hasičské stanice Bílovec a dobrovolní hasiči z Bílovce a Tísku.

Po příjezdu a průzkumu místa události hasiči zjistili, že se jedná o požár v obchodě se zdravotnickými potřebami. Požár samotný nebyl velkého rozsahu, avšak práci hasičům ztěžovalo silné zakouření způsobené požárem. Silné zakouření zasáhlo kromě obchodu i byt nad obchodem a částečně i budovu Městské knihovny, která s obchodem sousedí. K odvětrání silného zakouření museli hasiči nasadit i přetlakovou ventilaci.

Požár se podařilo lokalizovat v 15:40 a likvidovat až v 17:20 hod. Škoda způsobená požárem je předběžně stanovena na 800 tisíc korun, přičemž podstatná část škody byla způsobená silným zakouřením.

Marek Gašparín
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet