Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Profesionální hasiči z kladenského okresu cvičili záchranu osob ze zamrzlé vodní plochy

Ve čtvrtek 7. ledna 2016 využili profesionální hasiči meteorologické podmínky k tomu, aby si prakticky vyzkoušeli záchranu osob ze zamrzlé vodní hladiny na Turyňském rybníku u Kamenných Žehrovic na Kladensku. Profesionální hasiči ze stanice Kladno, Slaný a Stochov si během dopoledního praktického výcviku vyzkoušeli záchranu topících se osob na velmi tenkém ledu.

Při výcviku bylo simulováno prolomení ledu na vodní hladině a úkolem pro zasahující hasiče byla záchrana osob z ledové vody a jejich transport ke břehu. Hasiči si během výcviku vyzkoušeli několik způsobů záchrany s využitím různých postupů a technických prostředků, které mají k dispozici na svých zásahových vozech.

Dalším důvodem toho praktického výcviku bylo seznámení s novým povodňovým kontejnerem ze stanice Slaný, který budou hasiči využívat k záchraně osob a zvířat při povodních. Kontejner se dvěma motorovými čluny a dalším pestrým vybavením pro potřeby v povodňových oblastech bude hasičům sloužit v místě události též jako týlový kontejner.

nstržm. Lukáš Vejvar
HZS Středočeského kraje
stanice Kladno
Sdílet