Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tréninkové figuríny v Londýně pomáhaly v boji proti extremistům, věrně simulují tělo člověka

V Londýně se zúčastnilo více než 2 000 ozbrojených policistů simulovaného útoku na nákupní centrum kvůli přípravě na potenciální útok teroristů z ISIS. Policisté prohledávali jednotlivé místnosti a museli přitom přešlapovat přes mrtvé oběti útoků.

Ke cvičení byly použity tréninkové figuríny anglického výrobce Ruth Lee. Cvičení také otestovalo taktické rozhodování – moment, kdy už je bezpečné zavolat na místo záchrannou službu a hasiče. Původní reportáž najdete na britském zpravodajském we­bu.

Tréninkové figuríny simulují skutečnou oběť nehody, mají anatomicky rozloženou hmotnost a jsou navrženy tak, aby bylo vyloučeno jakékoliv zranění trénujícího – žádné tvrdé končetiny a klouby. Díky odolné konstrukci jsou však dostatečně pevné a snášejí teplotu až 100°C.


Tréninkové figuríny jsou vhodné pro soutěže TFA, Metal Arsenal je nabízí i k pronájmu


Velký výběr ze 46 modelů figurín vyhoví nejrůznějším potřebám a požadavkům. Mezi nejpopulárnější modely patří zejména:

  • Univerzální použití –pro běžné záchranné scénáře – stísněné prostory, výšky, vyhledávání a vyprošťování při dopravních nehodách. 7 velikostí o hmotnosti 5–100 kg.
  • Záchrana při požáru – samozhášecí figurína je konstruována pro velmi vysoké teploty až 400°C s reálnými plameny. Oblečený overal je z nehořlavého materiálu (nomex). Hmotnost 10 – 70 kg.
  • Multi trauma – pro komplexnější výcvik se zraněným pacientem – oddělitelná pravá ruka, levá noha a otvor poranění hrudníku simulují vážné zranění či amputaci.
  • Vodní záchrana – jediná figurína na světě, která realisticky simuluje váhu a polohu těla oběti ve vodě. Zdvojnásobí svou váhu díky nylonové vestě s absorpční vložkou.
  • Vězeň – nový tip figuríny vhodný pro policii a vězeňské služby. Snadné nasazení pout díky zúženému zápěstí, které je vyztužené odnímatelnou manžetou pro prodloužení životnosti.

Od léta 2015 jsou všechny figuríny nově vyráběny z voděodolného a samozhášecího polyesteru, který je 4× pevnější než původní materiál z PVC!

Figuríny pro záchranářský výcvik vyrábí firma Ruth Lee v Severním Walesu více než 30 let. Je uznávaným předním výrobcem tréninkových figurín v Evropě a stále expanduje do světa.

Seznamte se i vy s výhodami figurín, rádi vám zašleme podpůrné materiály, přijedeme a předvedeme vám jejich možnosti použití. Pokud se o nás chcete dozvědět více, navštivte webové stránky www.eccotarp.eu nebo facebookový profil, případně napište na info@eccotarp.com

Sdílet
Seriál: Eccotarp