Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Petrově nad Desnou shořela kůlna, plameny hasiči dostali pod kontrolu během 45 minut

V sobotu 23. ledna 2016 byl v 20:22 hodin oznámen na operační středisko HZS Olomouckého kraje požár kůlny stojící u rodinného domu v obci Petrov nad Desnou.

Na místo vyjeli profesionální hasiči ze Šumperku a dobrovolní hasiči ze Šumperku – Temenice, Petrova nad Desnou a Velkých Losin. Hasiči po příjezdu zjistili, že požárem je zasažena celá kůlna, která se nacházela v zadní části domu. Všechny osoby, které byly v době vzniku požáru doma, byli mimo objekt v bezpečí.

Hasiči se kromě samotné likvidace požáru čtyřmi proudy vody zaměřili také na průzkum rodinného domu. Kontrolovali, zda se požár nerozšířil i do obytných prostor. To se naštěstí nepotvrdilo, tyto prostory byly pouze silně zakouřeny dýmem. V průběhu likvidačních prací hasiči rozebírali uskladněné dřevo, které dohašovali a likvidovali ohniska požáru. Na závěr hasiči zkontrolovali požářiště termokamerou.

Plameny dostali hasiči pod kontrolu za 45 minut po oznámení, likvidaci hlásil velitel zásahu v 22:41 hodin.

Požár zničil dřevo, dřevěné desky a částečně ohořel strop. Výše škody byla předběžně vyčíslena na 300.000 Kč, příčinou vzniku požáru byla s největší pravděpodobností technická závada na elektroinstalaci.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet