Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár plastů před průmyslovou halou ve Varnsdorfu likvidovali profesionální i dobrovolní hasiči

Sedm minut před půl třetí odpoledne v úterý 26. ledna 2016 byl oznámen požár v areálu firmy v Ševčíkově ulici ve Varnsdorfu. Na místo operační středisko vyslalo varnsdorfské profesionální hasiče společně s místními dobrovolnými a rumburskými kolegy.

V době příjezdu první jednotky hořel plastový odpad uskladněný před halou. Okamžitě byl rozvinut vodní proud a hasiči v dýchací technice začali hasit a chránit halu před sálavým teplem.

Počet vodních proudů se po příjezdu všech jednotek rozšířil celkem na tři, hasiči vylezli také na střechu objektu a termokamerou kontrolovali, zda je všechno v pořádku a nehrozí rozšíření plamenů i jinam.

Lokalizován (plameny se už nemohly šířit jinam) byl požár po pětadvaceti minutách od nahlášení, úplnou likvidaci oznámil velitel v 15:34. Shořelé plasty byly následně rozebrány a pomocí ještěrky odvozeny na volné prostranství.

Na místě celkem zasahovala necelá třicítka hasičů se šesti cisternami, dostavil se také hasičský vyšetřovatel a státní policisté. Proč k požáru došlo, to bude předmětem dalšího šetření.

Sdílet